Vraag naar hoger opgeleid personeel neemt toe


Voornamelijk in de sectoren zorg en techniek schreeuwt men om hoger opgeleid personeel. Binnen deze branches komt het dan ook steeds vaker voor dat bedrijven en organisaties zelf gaan opleiden. Voor jou liggen er dus volop kansen op de arbeidsmarkt. Tijdens Studie Experience krijg je de mogelijkheid om deze kansen te grijpen!

Inhoudelijke presentaties

Tijdens Studie Experience verzorgen diverse exposanten inhoudelijke vak-presentaties voor havo-leerlingen. Veel exposanten komen graag in contact met jou! Tijdens een korte presentatie maak jij kennis met de opleidingsmogelijkheid binnen de sector.

Veel studiemogelijkheden op hbo- niveau zeggen jou misschien niets of nauwelijks. Deze presentaties zorgen ervoor dat je verder gaat kijken dan de standaard studiemogelijkheden.

Tussen 10.00 uur en 16.00 uur vinden de presentaties klassikaal plaats. Vraag jouw mentor/docent voor meer informatie. Tussen 18.00 uur en 20.00 uur ben je welkom om, eventueel samen met je ouders, een presentatie bij te wonen.

Zorg

Er zijn in Nederland meer ouderen dan jongeren en die ouderen leven steeds langer. De komende tijd gaan veel zorg- en welzijnsmedewerkers met pensioen. Wie gaat hen opvolgen? Voor jou liggen er dus volop mogelijkheden om in te stromen in de sector Zorg en Welzijn, want de vraag naar hoog geschoolde medewerkers neemt toe.

Bezoek tijdens Studie Experience in Zaandam het Zorg- en Welzijnsplein. Professionals informeren jou over de beroeps- en opleidingsmogelijkheden binnen de sector. Je kunt aansluiten bij workshops en diverse doe-activiteiten. Komen dus!

 

 

Techniek

De techniekbranche heeft te maken met een lage instroom. Één van de oorzaken hiervan is dat het imago van werken in de techniek niet overeen komt met de realiteit. Om ervoor te zorgen jij een beter beeld krijgt van de mogelijkheden binnen de sector techniek, informeren professionals jou graag tijdens Studie Experience!

« »