Studiekeuze in tijden van corona


Hoe vaak het ook al is gezegd: het zijn vreemde tijden. Ook jongeren die in hun eindexamen jaar zitten moeten dealen met de gevolgen van de pandemie. Geen gangbare diploma-uitreiking, geen examenfeesten en geen verre vakanties. En de vraag is maar tot wanneer al deze maatregelen gaan gelden. Toch wordt er wel van hen verwacht zich bezig te houden met hun aanstaande studiekeuze, want de tijd tikt gewoon verder.

Een deel van de eindexamen leerlingen heeft al een idee van de richting waar zij in verder willen studeren, maar er is ook een groot deel jongeren die nog geen idee heeft. Juist in deze bijzondere tijden is een goede voorbereiding van groot belang, het proces zou namelijk zomaar eens wat langer in beslag kunnen nemen nu er verschillende initiatieven komen te vervallen.

Voor een gedegen oriëntatie op de aanstaande studiekeuze kunnen jongeren nog steeds een bezoek brengen aan Studie Experience. Met veel aanpassingen en maatregelen wordt de beurs op een veilige en verantwoorde manier neergezet, zodat ook dit jaar jongeren zich kunnen laten informeren over de mogelijkheden na de middelbare school.

«