Algemeen

Studie Experience Alkmaar vindt komend schooljaar plaats op donderdag 11 januari 2018.

Video

Bekijk hier de beelden van een eerdere editie van deze unieke studiebeurs.

 

Kijk voor meer foto’s en video’s op onze Facebookpagina!

Partners Studie Experience Alkmaar 2017

Studie Experience Alkmaar 2017 werd mede mogelijk gemaakt door:

Goed voorbereid naar de studiebeurs?

Enkele weken voor aanvang van de beurs kun je hier de plattegrond downloaden.

Benieuwd naar afgelopen editie van Studie Experience Alkmaar? Download dan hier de plattegrond.

plattegrond-alkmaar

Deelnemers Studie Experience Alkmaar 2017

Dit waren de deelnemers van Studie Experience Alkmaar 2017.

Programma

Studie Experience is een interactieve studiebeurs waar voor iedereen wat te doen is. Enkele weken voor aanvang van de beurs vind je hier het complete programma.

Benieuwd wat er afgelopen jaar zoal te doen was? Hier vind je een overzicht van activiteiten en workshops die tijdens Studie Experience Alkmaar 2017 plaatsvonden.

 • Zorg- en Welzijnsplein | ZorgExperience: Het mooiste wat je kan geven, is jezelf!
  Hoe zie jij jezelf in de toekomst? Misschien is je werktoekomst nog onzeker, want wat ga je doen? Waar ben je goed in? En wat wil je? Vraagtekens die in deze workshop worden onderzocht. Ontdek samen met de zorgprofessionals van het Zorg- en Welzijnsplein welke vaardigheden je hebt, die je kunt inzetten voor een baan in Zorg en Welzijn. Het draait om jou, om jezelf en wat je te bieden hebt. Iedereen heeft namelijk iets moois in zich, om te geven. En dat mooie begint met je foto. De toekomst daarvan kunnen we je nu al laten zien!
  Door middel van een app en jouw foto kunnen we jou laten verouderen. Daarna kun je ontdekken welke vaardigheden nodig zijn voor een baan in Zorg en Welzijn. Aan de hand van een loopbaanoverzicht krijg je informatie over mogelijke beroepen, de opleidingen die daarop aansluiten en hoe je jouw vaardigheden kunt inzetten. Je ontvangt aan het eind een certificaat! Bezoek de workshop om 16.30, 19.00 of 20.00 uur in de seminarruimte . Jouw ouders, begeleiders, docenten/decanen zijn uiteraard ook van harte welkom!
 • ROC Horizon College | Detailhandel
  Bij de stand van Detailhanden van ROC Horizon College ga je je skills virtueel oefenen. Ervaar dat hospitality centraal staat!
 • ROC Horizon College | Techniek
  Studenten en docenten van de opleidingen Bouw & Infra en Engineering van ROC Horizon College geven diverse demonstraties en vertellen je alles over de opleiding.
 • ROC Horizon College | Pedagogisch Werk
  Wat zijn de mogelijkheden na het behalen van je diploma? Studenten en docenten van de veranderende opleidingen Pedagogisch Werk van ROC Horizon College vertellen je er alles over.
 • Techniekplein | Installatie- en elektrotechniek
  Word jij  enthousiast van een mooi startsalaris en interessante doorgroeimogelijkheden in de installatie-  of elektrotechniek ? Ga dan eens langs bij het Techniekplein om alles te weten te komen over de afwisselende opleiding! Op het Techniekplein vind je o.a.: Opleidingsbedrijf Installatiewerk Noord-Holland, Goflex Young Professionals, Infra Bindt en Tetrix Techniekopleidingen.
 • Ministerie van Defensie | Broekhangen
  Hoe lang blijf jij hangen aan de woodlandbroek bij de stand van het Ministerie van Defensie? Neem het op tegen je klasgenoten, vrienden of vriendinnen.
 • HMC MBO Vakschool – Doe een gooi naar je toekomst!
  Bij de stand van HMC MBO Vakschool doe je letterlijk een gooi naar je toekomst. Gooi je zelf gevouwen vliegtuigje in het juiste gat en maak kans op een mooie prijs!
 • HMC MBO Vakschool – Moodbutton maken
  Bezoek de stand van HMC MBO Vakschool en maak een moodbutton. Laat je creativiteit de vrije loop.
 • Hout dat werkt!
  Kom langs bij de stand van Hout dat werkt! om te zien wat de Timmerindustrie je te bieden heeft. Zet het houtskeletbouw huis zorgvuldig in elkaar en maak kans op een Go-Pro camera. Benieuwd hoe het huis eruit ziet? Check dan de Facebookpagina www.facebook.com/houtdatwerkt.
 • Hoekstra Opleidingen
  Hoekstra Opleidingen beschikt over een zeer moderne kantelsimulator waarmee een realistische ongevalssituatie wordt nagebootst waarbij het voertuig ondersteboven terecht is gekomen. Je ervaart zelf hoe het is om ondersteboven in een auto te zitten! Kijk voor meer informatie op www.kantelsimulator.nl.
 • Hogeschool Tio
  Neem een kijkje in je toekomst bij Hogeschool Tio! Met de Virtual Reality bril krijg je een rondleiding door de Amsterdamse vestiging.
 • Lidl Nederland
  Doe mee met de prijsvraag van Lidl Nederland. De winnaar krijgt een leuke prijs en kan deze samen met een vriend/vriendin verzilveren.

Decanen

Op donderdag 11 januari 2018 organiseert RegioXpo alweer de tiende editie van Studie Experience Alkmaar. Studie Experience is niet zomaar een studiebeurs maar  een interactief event voor leerlingen van alle niveaus uit het voortgezet onderwijs en MBO scholieren. Studie Experience is een gratis event met alles voor een goede studie- of beroepskeuze!

Voor u als decaan een ideale mogelijkheid om uw leerlingen direct in contact te laten komen met regionale en nationale opleidingsinstellingen, bedrijven en gespecialiseerde organisaties! Een bezoek aan Studie Experience is een perfecte aanvulling op het LOB-programma.

Aanmelden

Wil je Studie Experience graag bezoeken? Meld je dan nu aan door het inschrijfformulier in te vullen.


mevrouwmeneer


Partners Studie Experience

Studie Experience 2016/2017 werd mede mogelijk gemaakt door: